Gräva brunnen

🙂 En stilla reflektion mitt i natten 🙂

Vad betyder det där citatet på bilden nedan egentligen?

– kortfattat, förbered dig nu för den dag du behöver det som mest men inte har tillgången till det.🤔🤔🤔

Jag har ofta tänkt på det där och för några år sedan började jag agera för att se till att aldrig mer hamna i den extremt dåliga livssituation jag befann mig i för 10+ år sen. Både mentalt, socialt, ekonomiskt, hälsomässigt och livskvalitemässigt. Alla delar skulle jag täcka upp.

Idag inser jag att flera av de har jag totalt falerat på. Speciellt hälsomässigt sista åren. Men jag är OK med det, så länge jag skapar bättre förutsättningar för de delar där det behövs mest skillnad på sikt. Trots att jag har en rejäl uppförsbacke framför mig så fortsätter jag att utmana mig själv. Den där dagliga promenaden på 15 min där jag kippar efter syre gör mer skillnad än de få ggr per år som jag klarar av att styrketräna 🙂

Allt handlar egentligen om vilket mindset jag har.
En gång i tiden hade jag en offerkofta på mig. Jag trodde på riktigt att vissa människor föddes med tur och andra som jag själv föddes med otur i livet.
Jag brukar ibland lite skämtsamt säga att om du slår upp ordet offerkofta så fann du en bild på mig när jag var 22-27 år gammal. För det var ungefär då som jag “uppfann” ordet 😂😂.

Nä, riktigt så kul ska vi inte ha det. Både du o jag vet ju att jag inte uppfann det. Tur är väl det. Tänk så jobbigt livet måste vara då. När allt i ens liv är helt åt fanders och vilken negativ påverkan den personen skulle ha på så många andra som lever med sin offerkofta idag.
Jag är glad att jag inte har haft den påverkan på andra som jag nyss beskrev. Idag ser mitt mindset väldigt annorlunda ut. Den är faktiskt totala motsatsen till hur jag kände och tänkte då. Idag vet jag att jag skapar min egen lycka, framgång, tur, misslyckande, olycka och otur om jag ska kalla dem för det😉.

Jag tror inte på ordet otur idag :). Jag tror heller inte på ordet tur. Jag vet att varje beslut jag gör och agerandet därefter sätter en boll i rullning åt det håll jag bestämmer. Även om det är ett resultat jag inte vill ha så är det ett val jag gjort som försatte mig i den sitsen🤪😉😘.

Med det sagt så finns det absolut yttre påverkan som vi inte alltid kan styra över men jag kmr alltid hävda att vi kan styra över känslan vi får angående det som sker/har skett. Vi kan välja en hel del och faktiskt mycket mer än vi vet om. Men det kräver hård träning :).

Men om vi går tillbaka till ursprunget nu och slutar skena iväg på annat så ser jag idag vikten av att ta smartare beslut, att agera därefter och att ta lärdom från andra så att vi slipper göra deras misstag.
Där kommer citatet in igen, för då när jag mådde som sämst ( men inte var medveten om det) så hade jag ingen backup plan alls, ifall krisen dök upp!

Idag jobbar jag på att skapa multipla sådana. Alla oberoende av varandra. Jag har galet lång väg att gå men jag ser fram emot resan. Jag vet idag hur viktigt det är att jag är medveten både intellektuellt och emotionellt gällande de val och handlingar jag gör.

Varför skriver jag då detta? Jo för att jag tror att det finns fler där ute som (precis som jag var en gång i tiden) lever med tron att allt negativt bara händer vissa och inte andra. De som lever med tron att det egna valen inte har någon betydelse och känner en otröstlig maktlöshet inom sig. För dig vill jag säga att kan jag ändra mitt mindset med de utmaningar jag hade O tro mig dem var många fler än jag var medveten om. Kan jag göra en sådan förändring. Då finns hopp för andra med. Kan jag med denna text inspirera någon att våga utmana sig själv. Ja då är mitt mål med texten uppnådd.

Jag fascineras idag över hur stor makt vi har över oss själva. För kan påverka mer än vi tror.
Idag när jag sitter i samtal med klienter upptäcker jag gång på gång hur häftigt det är när de gång på gång lyckas genomföra det där som de tidigare trodde var omöjligt.

Med det sagt så kommer det komma tillfällen när vi önskar att vi hade bättre förutsättningar inför något. Mem det fina är att vi har faktiskt möjligheten att påverka det inför nästa gång det sker. Men det bästa är såklart att börja förbereda sig redan nu för att underlätta sen när det verkligen behövs.
Det intressanta är att många gånger vet vi inte ens vad vi behöver förbereda oss på. Men genom att börja resan finner vi saker och verktyg längs vägen som vi kommer ha nytta av längre fram.

Så fundera på vad du kan göra nu för att skapa en skillnad längre fram. Vilka kunskaper kan du skaffa dig idag som du kan ha nytta av senare?
Eller struntar du i det för att kunna få gnälla när du står där och är i behov av vatten?
Valet är ditt, jag vill bara visa att det finns en annan väg än den du gått på fram till nu :). missförstp mig rätt nu. Det finns egentligen ingen rätt eller fel väg. Men om du går på en väg som tar dig till en destination du inte vill fram till, är det då så smart att fortsätta gå på den vägen?

En vis man lär ha sagt – att om du gör det du alltid gjort kommer du få resultat som du alltid fått.

Albert Einstein sade – definitionen av idioti är att göra samma sak om och om igen och förvänta sig nya resultat…

Må bäst!!! ❤❤❤

1 thought on “Gräva brunnen”

  1. Min uppförsbacke är brant och det tar emot många gånger att fortsätt uppför. Men jag fortsätter och jag fortsätter att utmana mig. Jag tränar på min muskel mod för att kunna växa som människa. Jag tränar på att förändra mina tankar och inte låta de negativa tankarna ta större plats än de positiva. Men vanor är ett stort och mödosamt jobb att ändra.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *