Med ett salutogent synsätt i bakgrunden där jag alltid sätter ditt välbefinnande i fokus hjälper jag dig att skapa klarhet och ger dig verktygen DU behöver för att ta dig dit du vill!

Du har gasen och bromsen.
Jag hjälper dig hitta till målet du satt upp tillsammans med mig!

Vem är jag?

Jag heter Rickard Ankarsund och har över ett decennium arbetat som professionell coach. 
Ända sedan barnsben har jag varit fascinerad över människor och beteenden. Jag växte själv upp men en oerhört dålig självkänsla och en självbild som inte var till hjälp för att stärka mitt självförtroende.  I tonåren började jag inse att jag tyckte om att hjälpa människor att utvecklas precis som jag själv gjort.

2010 utbildade jag mig till hälsocoach och sedan dess har jag specialiserat mig inom just coachning och använder mig bland annat av metoder som
MI-samtal  (motiverande samtal), KBT-övningar ( kognitiv beteende terapi), NLP ( neuro linguistisk programmering).

Jag har även tagit inspiration från helt andra områden inom psykologi men också  neurologi i kombination med vad som sker biokemiskt i våra kroppar när vi ger kroppen en rejäl kick av neuro-transmittorer. Sådant som tex sker av att få en kram, dansa, skratta, träna osv. 

Jag är dessutom utbildad och lic. Personlig Tränare, Certifierad Massör och dipl. idrottsmassör. Därför ser jag alltid till helheten med mina klient och kan ge guidning och rådgivning inom den allmänna hälsan utöver fokus på coachning/mental träning.

Genom min idrottsliga bakgrund har jag använt mig av mental träning för att stärka upp mig mentalt. 1998 kom jag i kontakt med idrottspsykologi och prestationspsykologi genom kampsporterna. Där fokus låg mycket på att hitta ett mental lugn och harmoniskt sinne genom kroppsliga övningar.

Via min idrottsliga bakgrund både som utövare och instruktör har mina kunskaper spridits till hundratals idrottsutövare sedan 2001. Jag arbetar idag professionellt med att primärt coacha människor att stärka sin självkänsla, öka sitt självförtroende, förbättra sin självbild och nå sina mål. Genom min personliga resa och min passion inom ämnet personlig utveckling är jag idag en coach med fokus på mental träning.

Jag använder mig av allt och inget och kommer aldrig att begränsa mig själv till att kalla det för att jag sysslar med  för det ena eller det andra. I brist på bättre ord så är jag en coach eller mental rådgivare. Mental träning är ett av verktygen jag använder mig av.

Allt började när jag som liten grabb började studera människor i min omgivning för att lära mig sociala samspel och de koder som finns. Något som föll sig naturligt för de flesta andra behövde jag lära mig. Vilket har lett till att jag numera även utbildat andra i sociala förmågor och att få dessa personer att våga vara mer sociala än de någonsin vågat drömma om. 

Hos mig betalar du inte för att jag ska stryka dig medhårs, du betalar för kunskap att ta dig vidare dit du vill. Du får aldrig höra vad du vill höra, jag kommer alltid säga det du BEHÖVER höra. Jag lever efter filosofin att alla människor har sin egna personliga framgångsformel inom sig. Mitt jobb är att hjälpa dig plocka fram den inom dig. Genom den kostnadsfria konsultationen tar vi först reda på vad ditt egentliga mål är och inte vilket mål du tror att det är. För vanligtvis är det inte samma sak. Samtidigt tar vi reda på om du och jag kommer kunna samarbeta. 

 Av mig får du verktyg, men du kommer att ta stegen och göra jobbet. Du kan se mig som  en vägvisare, kartläsare och kompass. Samtidigt som jag håller dig i handen och säger vad du behöver höra för att ta dig dit du vill. Destinationen avgör du helt själv..

Nyfiken? - Boka in en kostnadsfri konsultation